Ontdek de Speciaalbier Proeverij van Sion Kloosterbrouwerij

In de schilderachtige omgeving van het Overijsselse landschap, ligt een plek waar historische rijkdom en moderne brouwexpertise samenkomen: Klooster Nieuw Sion. Het klooster staat niet alleen bekend om haar serene sfeer en architectonische pracht, maar nu ook als een bestemming voor de ultieme speciaalbier proeverij. Hier krijgen bierliefhebbers de kans om een select assortiment van ambachtelijke in het klooster gebrouwen bieren te ontdekken, die het resultaat zijn van een prachtige synergie tussen monnikentradities en moderne brouwtechnieken.

Meer info       Of Boek Direct


Een reis door smaak en traditie

speciaalbier proeverij

De speciaalbier proeverij bij Klooster Nieuw Sion is meer dan alleen een gelegenheid om exquise bieren te proeven. Het is een reis door een rijke geschiedenis van monastieke brouwtradities, gecombineerd met een diep respect voor de natuur en omgeving. Dit wordt weerspiegeld in het zorgvuldig samengestelde assortiment van bieren die u tijdens de proeverij kunt ontdekken.

Een diversiteit aan hemelse bieren

speciaalbierproeverij

Om u een voorproefje te geven van wat u kunt verwachten tijdens de speciaalbier proeverij, lichten we hier enkele bijzondere bieren uit het assortiment toe. Let op: voor een volledige lijst van de beschikbare bieren, verwijzen wij u graag naar de de volgende pagina: alle bieren

Sion Tripel - Mooi blond van kleur, fruitig en iets kruidig in de neus, licht zoet, aangenaam bitter van smaak en met een lange zachte afdronk. Een speciaalbier waar alle ingrediënten perfect in balans zijn.

Sion Saison - Een echte dorstlesser deze Saison. Bekroond met Brons bij de Brussels Beer Challenge 2022. Speciaalbier gebrouwen volgens een eeuwenoude boerderijtraditie met graan en hop uit de streek en met het zuiverste water.

Sion Primeur - Een speciaalbier om van te genieten. Donkerblond met een gouden gloed en vol van smaak. Licht zoet, fruitige aroma’s die doen denken aan abrikoos en vijgen met hints van karamel en vanille.

Naast deze speciaalbieren, zijn er nog andere verfijnde opties die u kunt verkennen tijdens uw bezoek aan de speciaalbier proeverij.

"Ik heb echt genoten van de diversiteit aan bieren bij Klooster Nieuw Sion. Je proeft dat er traditie en vakmanschap achter zit, zonder dat het allemaal te zwaar wordt. Een prettige plek voor een ontspannen middag met vrienden."
Jan-Willem de Koning - Tilburg  (bierliefhebber en hobbybrouwer)
Jan-Willem de Koning

Duurzaamheid en Passie

Bij Klooster Nieuw Sion staat duurzaamheid centraal in het brouwproces. Dit blijkt niet alleen uit het gebruik van lokale ingrediënten, maar ook uit het streven naar een circulaire economie, waarbij restproducten hergebruikt worden in de kloostertuin. Het is deze passie voor duurzaamheid en kwaliteit die u proeft in elk glas.

Een Unieke Ervaring

Uw bezoek aan de speciaalbier proeverij bij Klooster Nieuw Sion belooft niet alleen een culinaire verrassing, maar ook een spirituele verrijking. Hier, te midden van de serene tuinen en de historische architectuur, vindt u een plek waar traditie, innovatie en gemeenschap samenkomen in harmonie.

"De speciaalbier proeverij bij Klooster Nieuw Sion was echt een aangename ervaring. De subtiele smaken en het authentieke karakter van de bieren waren een mooie verrassing. Het is duidelijk dat hier met zorg en aandacht wordt gebrouwen."
Hendrik ter Apel - Zevenhuizen (wil alle brouwerijen in nederland bezoeken)
Hendrik ter Apel

We nodigen u uit om deze unieke ervaring zelf te komen beleven. Of u nu een fervent bierliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een plezierige dag uit, de speciaalbier proeverij bij Klooster Nieuw Sion belooft een onvergetelijke ervaring.

Bezoek Klooster Nieuw Sion vandaag nog en ervaar zelf de magie van deze unieke speciaalbier proeverij.

Boek nu