Rondleiding door de bierbrouwerij van Klooster Nieuw Sion

Een ervaring zonder weerga

Rondleiding door bierbrouwerij?

Waar te beginnen? Misschien bij het feit dat de term "rondleiding bierbrouwerij" bij Klooster Nieuw Sion in Diepenveen een lichtelijk overdreven omschrijving is voor een charmante, doch ietwat beperkte ruimte waarin het goddelijke vocht, dat we zo liefkozend bier noemen, tot leven komt. Ja, u leest het goed, de ruimte is zo klein dat u er amper een pirouette kunt draaien zonder een brouwvat te raken. Maar vreest niet, want bij Nieuw Sion is er zo veel meer te beleven dan alleen de brouwerij.

Boek nu de bierproeverij met rondleiding door het klooster en bierbrouwerij!

Meer info       Of Boek Direct

Een culinaire hemel in de koffieschenkerij

Koffieschenkerij Nieuw Sion

Laten we even een stapje terug doen en eerst een kijkje nemen bij de koffieschenkerij - een ware culinaire oase te midden van de sacrale rust. Hier kunt u zich verheugen op meer dan alleen een kop koffie. Dit pittoreske plekje biedt heerlijk eten dat uw zintuigen zal prikkelen en uw ziel zal voeden. Of u nu verlangt naar een gezonde lunch of een verrassend diner, de koffieschenkerij stelt niet teleur. U zult merken dat de menukaart een perfecte afspiegeling is van de harmonie en balans die dit historische klooster belichaamt.

Wandelen: Een preek voor de ziel

Bossen van Diepenveen

Voor hen die een adempauze van de rondleiding door de bierbrouwerij nodig hebben, is er geen betere manier om even tot uzelf te komen dan door een wandeling in de weelderige bossen rond het klooster. Deze bossen fluisteren oude verhalen, met bomen en paden die u uitnodigen voor een rustgevende tocht die u verlost van de dagelijkse sleur. Ook heel eenvoudig te bereiken vanuit Deventer, Raalte, Apeldoorn en Zwolle. Terwijl u wandelt, zult u zich realiseren dat er meer te ontdekken valt dan alleen maar de verrassend compacte brouwerij waarin magie op kleine schaal wordt gebrouwen.

Een spirituele reis door het klooster

Klooster Nieuw Sion

Naast een korte, maar informatieve 'rondleiding bierbrouwerij', staat u ook een meer omvangrijke en diepgaande rondleiding door het klooster zelf te wachten. Hier krijgt u de kans om te dwalen door de hallen die doordrenkt zijn van geschiedenis en spiritualiteit. Deze plek, die ooit het thuis was van monniken (nu op Schiermonnikoog) die hun leven wijdden aan contemplatie en gebed, biedt nu de mogelijkheid tot ontsnapping voor de ziel die op zoek is naar rust en inspiratie. Elk stenen pad, elk gebrandschilderd raam vertelt een verhaal dat het waard is om gehoord te worden.

Bierproeverij: klein maar fijn

Bierbrouwerij Sion

Nu, terug naar waar we begonnen, de beroemde - of moeten we zeggen, beruchte - rondleiding door de bierbrouwerij'. We kunnen niet ontkennen dat de brouwerij misschien niet de grootste bouwerij van Nederland is. Maar weet u, in dit bescheiden bastion van de brouwkunst worden enkele van de meest verfijnde bieren gecreëerd. U zult zich verwonderen over hoe een ruimte die zo klein oogt, kan worden omgetoverd tot een plek waar zo'n uitgebreid assortiment aan bieren tot leven komt. Ja, het is klein, maar oh zo groot in smaak en beleving. Laat u niet misleiden door het formaat, want hier wordt de kunst van het bierbrouwen tot in de perfectie beoefend. Bij de bierproeverij, kunt u de verfijnde smaken en het vakmanschap proeven dat in elk glas wordt gegoten. Het is een plek waar de liefde voor bier en traditie hand in hand gaan, waar elk brouwsel een verhaal vertelt van passie, toewijding en een onwrikbare standvastigheid om kwaliteit te leveren.

Conclusie: een bezoek waard

Dus, beste bierliefhebbers en avonturiers, we nodigen u uit om te komen en uzelf te verliezen in de uitgebreide ervaring die Klooster Nieuw Sion te bieden heeft. We weten dat de term 'rondleiding bierbrouwerij' misschien een tikje overdreven lijkt, maar we verzekeren u dat wat ons misschien aan ruimte ontbreekt, ruimschoots wordt gecompenseerd door de rijkdom aan ervaringen die u hier zult vinden.

Van de culinaire hoogstandjes in de koffieschenkerij tot de heerlijke wandelingen in de omliggende bossen, van de diepgaande rondleiding door het historische klooster tot de intieme, maar onvergetelijke bierproeverij - Klooster Nieuw Sion is een bestemming die u niet mag missen. Deze speciaalbier proeverij is ook een perfect vader en zoon uitje!

In dit heiligdom van rust, spiritualiteit en, ja, uitstekend bier, vindt u iets dat groter is dan de som der delen. Dus kom langs, breng wat tijd door in onze nederige, maar glorieuze omgeving, en ontdek dat grootte niet altijd alles is. Laat u verrassen door het onverwachte dat een bezoek aan Klooster Nieuw Sion met zich meebrengt, waar een kleine rondleiding door de bierbrouwerij de deur opent naar een wereld van grotere wonderen.

Boek Direct