Bierproeverij Klooster Nieuw Sion

Bier proeverij op een unieke locatie

Kom kennismaken met het klooster, het bier én de brouwerij. Tijdens deze exclusieve klooster bierproeverij kom je alles te weten over bier, de rol van kloosters en proef je 4 verschillende Sion bieren. Enkel, Dubbel, Tripel, wat betekent dat? En waarom brouwen kloosters eigenlijk bier? Een medewerker van de brouwerij vertelt je alles over de traditie en de geschiedenis van bier, over soorten en smaken, over kloosters en trappisten, over brouwen en grondstoffen, over water, graan en hop, en gist natuurlijk. Je komt het allemaal te weten tijdens de bierproeverij bij klooster Nieuw Sion.

Boek nu

Door kenners uitgeroepen tot "mooiste" bierproeverij van Nederland

Deze voormalige Trappisten abdij heeft een rijke geschiedenis en straalt rust en sereniteit uit, een prachtig decor voor een bierproeverij. Het bijzondere aan deze locatie is niet alleen de selectie van uitmuntende bieren, maar ook de omgeving. In de schaduw van het imposante klooster kun je genieten van een scala aan lokaal gebrouwen bieren.

Klooster Nieuw Sion is omringd door natuurschoon en mooie wandelpaden, waardoor je naast de bierproeverij ook kunt genieten van de prachtige omgeving. Maak een wandeling door het uitgestrekte groen voordat je je nestelt voor een goed glas bier. Het is misschien een korte reis buiten de stad, maar voor Zwollenaren die op zoek zijn naar iets speciaals, is de betoverende bierproeverij in Klooster Nieuw Sion in Diepenveen absoluut de moeite waard. Of je nu een doorgewinterde bierkenner bent, of iemand die gewoon op zoek is naar een unieke ervaring in een prachtige omgeving, deze bierproeverij zal zeker niet teleurstellen.

Kloosterbier

Een unieke kans ook om eens binnen de muren van het klooster te kijken. Een medewerker van de brouwerij geeft je een korte rondleiding en neemt je mee naar de brouwerij waar we verschillende bieren gaan proeven. Traditionele, ambachtelijke bieren met een eigen stijl, een eigen smaak en een eigen verhaal. De kloosterbier proeverijen zijn op vrijdag van 16:00 tot 18:30 uur en op zaterdag en zondag van 14:30 tot ongeveer 17:00 uur. Kijk hier voor de beschikbaarheid en om te reserveren. Bij de bieren worden snacks geserveerd voor de lekkere trek, chips, zoutjes en olijven.

Voor wie is deze Bierproeverij bedoeld?

Uiteraard mag je alleen alcohol drinken als je 18 jaar bent. Dat is een vereiste. Verder zien we veel van onze bierproevers uit verschillende plaatsen rond Diepenveen komen zoals Deventer, Raalte, Apeldoorn, Ols en Wijhe en zelfs Zwolle

We vinden het erg leuk om u hier welkom te heten, u kunt ook komen als u helemaal geen bierkenner bent maar wel een rondleiding door het klooster zou willen, of als u nog geen bierdrinker bent maar u zou het willen leren drinken of u bent benieuwd naar het brouwproces. Zelfs als u geen alcohol drinkt kunt u toch mee komen en genieten van een gezellige avond waarbij we dan voor u andere drankjes schenken.

Bierproeverij Deventer

Bierproeverij Deventer

Diepenveen is gemeente Deventer. En daarmee is onze leuke bierproeverij per definitie een bierproeverij in Deventer ook al zitten we in Diepenveen. De brouwerij staat dan wel niet in het centrum zoals andere bekende bierproeverijen maar we hebben u zoveel meer te bieden zoals u ook kan zien op de afbeeldingen op deze pagina. U kunt heel gemakkelijk met de bus bij ons komen. Voor 2,50 euro enkele reis komt u binnen 10 minuten met buslijn 165 vanaf station Deventer naar Klooster Nieuw Sion.

En voelt u zich sportief? Dan bent u met de fiets binnen een halfuur (vanaf station Deventer) bij de bierproeverij)

Je vindt hier de route aanwijzingen.

Bierproeverij Raalte

Ook vanuit Raalte zijn wij prima te bereiken. Met de auto is vanuit Raalte ongeveer 15 minuten gerekend vanaf de Plaskerk. Fietsend vanaf datzelfde punt is het een tocht van ongeveer 40 minuten. Dat maakt dat je vanuit Raalte ook prima deze Bierproeverij kan doen. Ga je liever met het openbaar vervoer dan kan je met lijn 165 vanaf Raalte in ca. 15 minuten bij het Klooster (halte Abdij Sion) en moet je nog ca 10 minuten lopen vanaf de bushalte.

Boek nu

"Een unieke ervaring op een buitengewoon inspirerende plek, een aanrader voor liefhebbers van bier of kloosters"

Ervaring van Sjoerd Mellema

Programma

De klooster bierproeverij is op vrijdag van 16:00 tot 18:30 en zaterdag en zondag van 14:30 tot ongeveer 17:00 uur. Per bierproeverij zijn er 16 plaatsen beschikbaar. Ook als u geen alcohol of bier drinkt kunt u meekomen dan serveren wij iets anders voor u.

Programma voor deze Bierproeverij

  • Ontvangst bij de poort
  • Rondleiding door het klooster
  • Bierproeverij, u kunt vooraf of aansluitend ook een wandeling over de wandelpaden maken rond het klooster.

Welke bieren worden er geschonken?

Tijdens deze bierproeverij drinkt u alleen bieren die op klooster Nieuw Sion gebrouwen zijn in onze eigen brouwerij.

Kan ik ook iets eten tijdens de bierproeverij?

  • Er worden chips, zoutjes en olijven geserveerd tijdens de bierproeverij. Maar we bevelen van harte de koffieschenkerij bij u aan waar u heerlijk kan lunchen en soms ook dineren.
Bierproeverij boeken

Bier Proeverij

In het Nederlands worden samenstelling, dat wil zeggen woorden die uit twee of meer zelfstandige woorden bestaan zoals bier proeverij, aan elkaar geschreven. Dit is een kenmerk van de Nederlandse spelling. Hier zijn enkele redenen voor deze regel:

  • Duidelijkheid: Door samenstellingen aan elkaar te schrijven, is het meteen duidelijk dat de woorden samen één begrip vormen en niet afzonderlijk moeten worden geïnterpreteerd.
  • Consistentie: Het Nederlands kent duizenden samenstellingen. Door consequent deze woorden als bier proeverij aan elkaar te schrijven, wordt verwarring voorkomen.
  • Begripsvorming: In sommige gevallen kan het splitsen van een samenstelling tot een andere betekenis leiden. Door de woorden aan elkaar te schrijven, wordt de specifieke betekenis van de samenstelling benadrukt.

In het geval van "bier proeverij" gaat het om een proeverij waarbij bier centraal staat. Als je "bier" en "proeverij" los zou schrijven, zou het kunnen lijken alsof je het over twee verschillende dingen hebt: bier én een proeverij, terwijl je eigenlijk bedoelt dat het een proeverij is specifiek voor bier.

Dit is een fundamenteel aspect van de Nederlandse spelling en is te vinden in de officiële spellingregels. Er zijn natuurlijk altijd enkele uitzonderingen en bijzondere gevallen, maar in de meeste gevallen worden samenstellingen aan elkaar geschreven.

De Beste Bierproeverij van Nederland

Wat de beste bierproeverij van Nederland is? Dat weten wij niet! We zijn ze lang niet allemaal langs geweest en er zijn er zo ontzettend veel. Wat we wel weten is dat we wel proberen de beste bierproeverij van Nederland te zijn. Het lekkerste bier, de zuiverste ingredienten, de mooiste omgeving, het fijnste proeflokaal, allemaal zaken waar we elke dag aan werken om de beste bierproeverij van Nederland te worden. En uiteindelijk zijn het onze gasten die bepalen of wij ook die beste bier proeverij van Nederland zijn!

Boek nu

Over het klooster

Klooster Nieuw Sion in Diepenveen was oorspronkelijk een abdij van de Cisterciënzer orde. Deze orde is een Rooms-Katholieke kloosterorde die in de 11e eeuw in Cîteaux, Frankrijk, werd opgericht. De Cisterciënzers staan ook bekend als de Orde van Cîteaux. De monniken van deze orde leefden volgens strikte regels, met een grote nadruk op soberheid, handarbeid en zelfvoorziening. Het Nieuw Sion klooster werd in 1883 gesticht door monniken van de Abdij van Sion in Diepenveen, vandaar de naam "Nieuw Sion". De monniken woonden en werkten daar tot 2015, toen zij besloten te verhuizen en het klooster verkochten. Tegenwoordig is het een plek waar mensen terecht kunnen voor bezinning, stilte en natuurlijk de bierproeverij. Het biedt een prachtige combinatie van historische rijkdom en hedendaagse genoegens. Klooster Nieuw Sion in Diepenveen (bij Deventer). Echt kloosterbier volgens de traditie van de Cisterciënzer orde. .