Bierproeverij Zwolle

Bierproeverij op een unieke locatie

Voor Zwollenaren is er in het dynamische Zwolle veel te zien en te doen. Maar soms is het juist die bijzondere ervaring net buiten de stad die een blijvende indruk achterlaat. Zo'n 34 kilometer verderop, in het rustieke Diepenveen, wacht een unieke bierproeverij met bieren uit onze eigen brouwerij op je in een betoverende omgeving: Klooster Nieuw Sion.

  • Op slechts halfuurtje+ rijden van Zwolle
  • Makkelijk te bereiken
  • Te combineren met lunch/ diner/ wandeling

Boek nu

"Wat mij betreft de "mooiste" bierproeverij van Nederland" (één van onze bezoekers)

Deze voormalige abdij heeft een rijke geschiedenis en straalt rust en sereniteit uit, een prachtig decor voor een bierproeverij. Het bijzondere aan deze locatie is niet alleen de selectie van uitmuntende bieren, maar ook de omgeving. In de schaduw van het imposante klooster kun je genieten van onze eigen gebrouwen bieren.

Klooster Nieuw Sion is omringd door natuurschoon en mooie wandelpaden, waardoor je naast de bierproeverij ook kunt genieten van de prachtige omgeving. Maak een wandeling door het uitgestrekte groen voordat je je nestelt voor een goed glas bier. Het is misschien een korte reis buiten de stad, maar voor Zwollenaren die op zoek zijn naar iets speciaals, is de betoverende bierproeverij in Klooster Nieuw Sion in Diepenveen absoluut de moeite waard. Of je nu een doorgewinterde bierkenner bent, of iemand die gewoon op zoek is naar een unieke ervaring in een prachtige omgeving, deze bierproeverij zal zeker niet teleurstellen.

Niet in Zwolle, wel voor Zwollenaren

We hebben het hier dus niet over een bierproeverij IN Zwolle maar wel een bierproeverij voor Zwollenaren. Want voor bierliefhebbers uit Zwolle hebben we een speciaal programma klaar staan met een rondleiding door het klooster.

"Een unieke ervaring op een buitengewoon inspirerende plek, een aanrader voor liefhebbers van bier of kloosters"

Ervaring van Sjoerd Mellema

Programma en route

De klooster bierproeverij is op vrijdag, zaterdag en zondag van 14:30 tot ongeveer 17:00 uur. Per bierproeverij zijn er zo'n 20 tot 30 plaatsen beschikbaar. U kunt optioneel ook hapjes bij de bierproeverij bestellen. Ook als u geen alcohol of bier drinkt kunt u meekomen dan serveren wij iets anders voor u.

Programma voor deze “Zwolse Bierproeverij”

  • Ontvangst bij de poort
  • Rondleiding door het klooster
  • Bierproeverij van onze eigen gebrouwen bieren
  • U kunt vooraf of aansluitend ook een wandeling over de wandelpaden maken rond het klooster.

Hoe ver ligt Diepenveen van Zwolle?

Diepenveen ligt ca 34 kilometer en 36 minuten rijden van Zwolle.

Hoe kom ik van Zwolle naar de bierproeverij?

  • Met de auto rijd je over Raalte of over Wijhe en Olst naar Diepenveen.
  • Met het openbaar vervoer ga je met trein naar Deventer en neem je vervolgens de bus naar het klooster deze rit duurt vanaf Station Zwolle ongeveer een uur. Je kan ook de fiets nemen vanaf station Deventer dan doe je er ook ongeveer een uur over.
Je vindt hier de route aanwijzingen.
Bierproeverij boeken

Over het klooster

Klooster Nieuw Sion in Diepenveen was oorspronkelijk een abdij van de Cisterciënzer orde. Deze orde is een Rooms-Katholieke kloosterorde die in de 11e eeuw in Cîteaux, Frankrijk, werd opgericht. De Cisterciënzers staan ook bekend als de Orde van Cîteaux. De monniken van deze orde leefden volgens strikte regels, met een grote nadruk op soberheid, handarbeid en zelfvoorziening. Het Nieuw Sion klooster werd in 1883 gesticht door monniken van de Abdij van Sion in Diepenveen, vandaar de naam "Nieuw Sion". De monniken woonden en werkten daar tot 2015, toen zij besloten te verhuizen en het klooster verkochten. Tegenwoordig is het een plek waar mensen terecht kunnen voor bezinning, stilte en natuurlijk de bierproeverij. Het biedt een prachtige combinatie van historische rijkdom en hedendaagse genoegens. Bierproeverij Zwolle - Klooster Nieuw Sion Niet een bierproeverij in Zwolle maar wel speciaal voor Zwollenaren in Klooster Nieuw Sion in Diepenveen (bij Deventer). Echt kloosterbier volgens de traditie van de Cisterciënzer orde. .