Bierproeverij Apeldoorn

Bierproeverij op een fantastische locatie

Welkom Apeldoorners, bij Kloosterbrouwerij Sion, voor een unieke bierervaring. Hoewel we niet direct in Apeldoorn gevestigd zijn, zijn we gunstig gelegen op slechts een korte en schilderachtige rit verwijderd. We hebben al talloze bierliefhebbers uit Apeldoorn mogen verwelkomen en zijn enthousiast om u ook onze bijzondere speciaalbieren te laten ontdekken.

  • Op slechts halfuurtje+ rijden van Apeldoorn
  • Makkelijk te bereiken
  • Te combineren met lunch/ diner/ wandeling
Boek nu

"Wat mij betreft de "mooiste" bierproeverij van Nederland" (één van onze bezoekers)

Deze voormalige abdij, doordrenkt van geschiedenis, ademt een sfeer van kalmte en sereniteit uit - een idyllisch tafereel voor een bierproeverij. Wat deze plek echt uniek maakt, is niet alleen het assortiment van buitengewone bieren, maar ook de omringende ambiance. In de koelte van het majestueuze klooster, kun je een moment van rust vinden met onze zelfgebrouwen bieren.

Genesteld in een oase van natuurschoon met talloze wandelroutes, biedt Klooster Nieuw Sion de mogelijkheid om, naast het proeven van bier, ook de betoverende omgeving te verkennen. Neem de tijd om door de weelderige natuur te wandelen alvorens je te settelen met een verfijnd glas bier. Hoewel het een klein uitstapje buiten Apeldoorn is, garanderen we dat voor hen die iets bijzonders zoeken, de magische bierproeverij in Klooster Nieuw Sion in Diepenveen een onvergetelijke ervaring zal zijn. Of je nu een ervaren bierliefhebber bent, of simpelweg een unieke belevenis zoekt in een prachtig decor, deze bierproeverij zal ongetwijfeld je verwachtingen overtreffen.

Niet in Apeldoorn, wel voor Apeldoorners

We hebben het hier dus niet over een bierproeverij IN Apeldoorn maar wel een bierproeverij voor Apeldoorners. Want voor bierliefhebbers uit Aoeldoorn hebben we een speciaal programma klaar staan met een rondleiding door het klooster.

"Bij Kloosterbrouwerij Sion gaat het om meer dan alleen uitstekend bier. Het is het perfecte samenspel van een rustige sfeer, een vleugje geschiedenis, en het genieten van echt vakmanschap. Kortom, een ervaring die zowel je smaakpapillen als je geest prikkelt."

Ervaring van Jan de Kleine

Programma en route

De klooster bierproeverij is op vrijdag zaterdag en zondag van 14:30 tot ongeveer 17:00 uur. Per bierproeverij zijn er zo'n 20 tot 30 plaatsen beschikbaar. U kunt optioneel ook hapjes bij de bierproeverij bestellen. Ook als u geen alcohol of bier drinkt kunt u meekomen dan serveren wij iets anders voor u.

Programma voor deze “Apeldoornse Bierproeverij”

  • Ontvangst bij de poort
  • Rondleiding door het klooster
  • Bierproeverij van onze eigen gebrouwen bieren
  • U kunt vooraf of aansluitend ook een wandeling over de wandelpaden maken rond het klooster.

Hoe ver ligt Diepenveen van Apeldoorn?

Diepenveen ligt ca 30 kilometer en minder dan 35 minuten rijden over de A1 van Apeldoorn.

Hoe kom ik van Apeldoorn naar de bierproeverij?

  • Met de auto rijd je over de A1 via Deventer naar Diepenveen.
  • Met het openbaar vervoer ga je met trein naar Deventer en neem je vervolgens de bus naar het klooster deze rit duurt vanaf Station Apeldoorn ongeveer 40 minuten. Je kan ook de fiets nemen vanaf station Deventer dan doe je er ook ongeveer een uur over.
Je vindt hier de route aanwijzingen.
Bierproeverij boeken

Over het klooster

Klooster Nieuw Sion in Diepenveen was oorspronkelijk een abdij van de Cisterciënzer orde. Deze orde is een Rooms-Katholieke kloosterorde die in de 11e eeuw in Cîteaux, Frankrijk, werd opgericht. De Cisterciënzers staan ook bekend als de Orde van Cîteaux. De monniken van deze orde leefden volgens strikte regels, met een grote nadruk op soberheid, handarbeid en zelfvoorziening. Het Nieuw Sion klooster werd in 1883 gesticht door monniken van de Abdij van Sion in Diepenveen, vandaar de naam "Nieuw Sion". De monniken woonden en werkten daar tot 2015, toen zij besloten te verhuizen en het klooster verkochten. Tegenwoordig is het een plek waar mensen terecht kunnen voor bezinning, stilte en natuurlijk de bierproeverij. Het biedt een prachtige combinatie van historische rijkdom en hedendaagse genoegens. Bierproeverij Zwolle - Klooster Nieuw Sion Niet een bierproeverij in Apeldoorn maar wel speciaal voor Apeldoorners in Klooster Nieuw Sion in Diepenveen (bij Deventer). Echt kloosterbier volgens de traditie van de Cisterciënzer orde. .